Klachten melden

Wil je een klacht melden? Dat vinden wij jammer. Bloemetje Bezorgen Zwolle doet haar uiterste best om jou (en de ontvanger) te laten genieten van bloemen. Hoewel we er alles aan doen om het perfect te doen, kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent.

We vragen je in dat geval om contact met ons op te nemen via info@bloemetjebezorgenzwolle.nl, dan gaan wij ons best doen om te zorgen voor een passende oplossing. Normaal gesproken reageren wij binnen één werkdag inhoudelijk op je klacht. In ieder geval krijg je van ons binnen 14 dagen na ontvangst van jouw klacht een inhoudelijke reactie. 

Mocht je het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.nl/consumers/odr/).

De waardering van bloemetjebezorgenzwolle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 16 reviews.
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Decline all Services
Accept all Services